Het verhaal over Lola.

Lola is een struisvogeltje dat per ongeluk rond Pasen in een groot roze ei met een vrachtboot uit Afrika naar Nederland kwam. Het ei was zo groot dat er wel 25 kippeneieren in pasten. In de bakkerswinkel hebben ze het ei beschilderd en er een grote strik om gedaan. Toen een papa daar brood ging kopen en het mooie ei zag, dacht hij… dit grote ei is mooi voor tussen de chocolade eitjes met Pasen. Wat zal mijn dochtertje het prachtig vinden!

Lola & haar vrienden

Papa Daan woont met mama Elena en dochtertje Julia op een boerderij midden in het bos op de Veluwe. Op de boerderij wonen ook nog hond Gijsje, poes Suus, de kipjes Noor en Elif, de koe Isa en Betsie de geit. Samen vinden ze het daar heerlijk.

Julia vond het grote roze ei prachtig! Toen na Pasen alle chocolade eitjes op waren en kleine Julia de volgende morgen vroeg beneden kwam, keken haar vanaf de tafel twee vrolijke ogen aan, een babystruisvogeltje!

Coco, het lieveheersbeestje, was al vriendjes met haar geworden, zat gezellig op haar snavel en zei: ‘Dag Julia, dit is LoLa.’ Julia kon haar geluk niet op wat een leuk vriendinnetje voor op de boerderij!

Binnenkort kun je in prachtige boekjes lezen welke spannende en vrolijke avonturen LoLa allemaal gaat beleven met haar nieuwe vriendjes op de boerderij, in het bos en zelfs op school.